عمل جراحی بینی محبوب ترین عمل در ایران!

۲.۳/۵ - (۳۱۳ امتیاز)

جراحی بینی یکی از محبوب ترین جراحی ها در جهان است و طبق آماری که در دست است، محبوب ترین عمل در کشور ایران است. این جراحی اگر به صورت اصولی انجام گیرد، هم از لحاظ ظاهری و هم عملکردی منجر به بهبود ظاهر بینی می شود. در فیلم روبرو می توانید انیمیشن جراحی بینی را مشاهده کنید و با مراحل جراحی بینی آشنا شوید.


جراحی بینی یا رینوپلاستی Rhinoplasty نوعی از جراحی بوده که شکل، فرم، ساختار بینی و سایز بینی را در جهت متعادل سازی و بهبود زیبایی صورت یا برای بهبود و رفع عیوب تنفسی تغییر می دهد. هدف از جراحی بینی می تواند ترکیبی از اهداف درمانی و زیبایی باشد، به صورتی که علاوه بر بهبود ظاهر، تنفس فرد یا مشکلات ساختاری بینی نیز رفع گردد.


با جراحی بینی می توان مشکلات زیر را رفع نمود:

دلایل انجام رینوپلاستی

آناتومی بینی

قسمت بالایی ساختار بینی، استخوان و قسمت پایینی آن ، غضروف است. جراحی بینی می تواند استخوان، غضروف ، پوست یا هر سه مورد را بهبود بخشد. در جهت مناسب بودن این جراحی برای فرد و نتایج تقریبی حاصل از این جراحی، می توان با پزشک مشورت نمود.

آناتومی بینی

هدف از جراحی بینی چیست؟

انواع بینی

افراد مختلف نوع بینی شان با هم متفاوت است. از آنجایی که نوع بینی و ویژگی های آن از مهم ترین معیارهایی است که در روند برنامه ریزی جهت جراحی بینی، مورد توجه متخصصین و جراحان بینی قرار می گیرد، در این بخش به انواع بینی می پردازیم.

ویژگی بینی استخوانی

  • برخلاف بینی گوشتی، بینی های استخوانی دارای پوستی نازک هستند که روی استخوان بزرگ بینی کشیده شده است و ظاهر استخوانی برای بینی ایجاد کرده است که کاملاً مشخص است.
  • میزان غضروف و استخوان بینی استخوانی بسیار بیشتر از بینی های گوشتی است. همین امر سبب می شود که بعد از جراحی بینی استخوانی، احتمال افتادگی نوک بینی کاهش پیدا کند. زیرا که نوک بینی دارای تکیه گاه محکم استخوانی و غضروفی است.
  • در اغلب موارد بینی های استخوانی دارای یک قوز هستند که سبب می شود به این نوع بینی، بینی های کمانی یا عقابی نیز گفته شود.
  • در ناحیه پره های بینی چربی کمتری وجود دارد. به همین دلیل پره های بینی نازک است.
  • در بینی های استخوانی کمترین میزان چربی تجمع پیدا کرده است. به همین دلیل بعد از جراحی بینی بالاترین رضایتمندی را در افراد دارای بینی استخوانی شاهد هستیم.
  • بینی های استخوانی در بسیاری از موارد بهتر از بینی های گوشتی جراحی می شوند و نتیجه به مراتب بهتر خواهد بود.
  • بینی های استخوانی احتمال بازگشت کمتری دارند و بینی بعد از سالیان سال رشد نخواهد داشت.
  • یک بینی استخوانی آسیب پذیرتر است و بهتر است که بیمار تا ماه ها مراقب ساختار بینی خود باشد.
جراحی بینی گوشتی
جراحی بینی گوشتی

ویژگی بینی گوشتی چیست؟

جراح بینی در آقایان
  • مهم ترین ویژگی بینی گوشتی که از بینی استخوانی متمایز می گردد ضخامت بالای پوست بینی است که از مشخصه های بارز این نوع بینی است.
  • بینی گوشتی پوستی ضخیم دارد و همچنین چربی های زیادی در نواحی پوست بینی تجمع پیدا کرده اند.
  • بینی های گوشتی، استخوان و غضروف کمی دارند و بخش عمده بینی را پوست بینی تشکیل داده است.
  • پهنای نوک و پل بینی زیاد است.
  • بینی میزان چربی بیشتری دارد.

ویژگی بینی نیمه استخوانی – نیمه گوشتی چیست؟

در مواردی شاهد هستیم که بینی افراد، از هر دو نوع بینی قبلی ویژگی هایی را دارند و دقیقا نمی توان تشخیص داد این بینی در کدام دسته بندی ( گوشتی یا استخوانی ) قرار می گیرد.

برای مثال برخی بینی شان دارای قوز است اما با مشاهده و بررسی های بیشتری متوجه می شویم که این بینی دارای چربی و پوست ضخیمی است. بنابراین یک ویژگی بینی استخوانی و یک ویژگی بینی گوشتی را در خود دارد.

در این موارد پزشکان بر اساس تجربیات و دانش خود می توانند به طور دقیق تشخیص دهند که بینی فرد از چه نوعی است.

در برخی موارد هم شاهد بینی نامتقارن هستیم که می تواند استخوانی یا گوشتی باشد.

جراحی بینی

در فرم زیر اطلاعات خود را وارد کنید تا در کمتر از ۶ ساعت با شما تماس بگیریم و از مشاوره رایگان عمل بینی بهره مند شوید.

نام و نام خانوادگی
شماره موبایل
توضیحات (در صورت نیاز)
اطلاعات شما با موفقیت ارسال شد. با شما در کمتر از ۶ ساعت تماس می گیریم.
دوباره سعی کنید.

خطرات جراحی بینی چیست؟

مانند هر جراحی دیگری، عمل بینی یا رینوپلاستی نیز شامل خطراتی نظیر خونریزی، ایجاد عفونت و واکنش نسبت به بیهوشی می باشد. دیگر خطرات مختص به جراحی بینی شامل موارد زیر هستند:

  • تکرر خونریزی از بینی
  • سختی در تنفس از بینی
  • بی حسی در بینی و اطراف آن
  • احتمال نا متقارن شدن بینی
  • درد، تغییر رنگ و ورم که ادامه پیدا می کند.
  • جای زخم
  • ایجاد سوراخی در تیغه بینی

در مورد این خطرات می توان با پزشک مشورت نموده تا از چگونگی تاثیر گذاری آنها آگاه شد.


آمادگی های قبل از جراحی بینی چیست؟

قبل از برنامه ریزی برای جراحی بینی، حتماً باید با پزشک جراح صحبت کرده تا از مناسب بودن این جراحی برای فرد ، اطمینان حاصل کرد. این جلسه معاینه شامل موارد زیر است:

  • عکس برداری : در این جلسه تعدادی عکس از زوایای مختلف از صورت فرد گرفته می شود

سابقه ی سلامت فرد : اولین پرسشی که جراح از فرد می پرسد، هدف بیمار از انجام جراحی و انگیزه های وی می باشد. پزشک همچنین پرونده ی پزشکی وی را بررسی کرده تا انسداد بینی، سوابق جراحی و نوع داروی مصرفی بیمار را بررسی کند. در صورتی که فرد اختلال خونریزی مانند هموفیلی دارد، کاندیدای مناسبی برای این جراحی نمی باشد.

سلامت
معاینه فیزیکی

آزمایش فیزیکی : پزشک یک معاینه جسمی را انجام داده که شامل آزمایشات آزمایشگاهی مانند آزمایش خون می باشد. پزشک پوست ناحیه را مورد بررسی قرار داده و داخل و خارج بینی را به طور دقیق مورد معاینه قرار می دهد. میزان ضخامت پوست بینی و قدرت غضروف بینی ، در نتیجه ی نهایی عمل تاثیر می گذارند. معاینه ی جسمی مورد بسیار حیاتی و مهمی برای تعیین تاثیر جراحی بینی بر تنفس فرد می باشد. همچنین پولیپ بینی در این تست تشخیص داده می شود.


مهم ترین کارهایی که باید در یک تا دو هفته پیش از انجام عمل بینی انجام دهید تا روند جراحی و نیز دوره نقاهت بعد از جراحی بینی با مشکلی روبرو نشود به شرح زیر است:

به مدت یک هفته الی ده روز استفاده از انواع قرص های ضد انعقاد خون و قرص های ضد التهاب غیر استروئیدی ممنوع است. قرص هایی از جمله هپارین، وارفارین، آسپرین و ایبوپروفن موجب بروز مشکل در روند جراحی، افزایش میزان خونریزی و افزایش دوره بهبودی بعد از جراحی بینی می شوند. برخی داروهای گیاهی و دمنوش ها هم می توانند باعث رقیق شدن خون شوند.

به همراه داشتن لباس های جلو باز مثل لباس های دکمه ای یا زیپی؛ به دلیل این که بعد از جراحی بینی نواحی اطراف بینی و بینی از حساسیت زیادی برخوردار هستند باید کمترین فشار در این ناحیه ایجاد نشود. به همین دلیل نباید بعد از عمل بینی لباس های جلوبسته بپوشید. بهتر است که لباس های جلو باز همراه داشته باشید تا هنگام مراجعت به منزل آن ها را به تن کنید.

روز قبل از جراحی استحمام کنید. زیرا که بعد از جراحی بینی تا چند روز حمام رفتن ممنوع است و می تواند موجب آسیب به بینی و نواحی جراحی شده شود.

به مدت ۸ الی ۱۲ ساعت قبل از جراحی باید از خوردن و نوشیدن پرهیز کنید و روز جراحی ناشتا به محل مورد نظر مراجعه کنید.

به مدت یک هفته تا چند روز قبل از عمل بینی نباید از نوشیدنی های الکلی استفاده کنید.

به مدت چند هفته از کشیدن سیگار و استفاده از انواع دخانیات از جمله قلیان پرهیز کنید.


انواع جراحی بینی چیست؟

جراحی های بینی از تعدد و تنوع بسیاری برخوردار هستند و جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی صرفاً یک نوع از انواع مختلف عمل بینی است. انواع جراحی های بینی با اهداف متفاوتی انجام می شوند و طبیعتاً نتایج مختلفی را نیز در پی خواهند داشت. از مهم ترین انواع جراحی های بینی، موارد زیر را می توان نام برد:

جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی

در جراحی زیبایی بینی مهم ترین هدفی که دنبال می شود، حذف ایرادات موجود در بینی و فرم دهی زیباتر به بینی است. به همین دلیل این جراحی همچون که از نامش می توان دانست، در دسته جراحی های زیبایی قرار می گیرد. در جراحی زیبایی بینی قوس روی بینی فرم داده می شود، نوک بینی کوچک می شود و افتادگی بینی از بین می رود.

یکی از تصورات غلطی که افراد در خصوص جراحی بینی کج و جراحی انحراف بینی دارند این است که این دو را یکی می پندارند. در حالی که این دو جراحی متفاوت هستند. همانطور که قبلاً گفتیم انحراف بینی در ناحیه سپتو و یا داخل بینی رخ می دهد. در بسیاری از موارد این انحراف ابداً با چشم غیر مسلح قابل تشخیص نیست. در واقع ممکن است انحراف تیغه بینی تاثیری در ظاهر بینی نداشته باشد. اما کجی بینی، عارضه ای است که کاملاً در ظاهر بینی قابل مشاهده است.

عمل انحراف بینی یا سپتوپلاستی

در بین لوله های بینی در نواحی داخلی، یک تیغه به نام سپتو وجود دارد. در برخی از افراد این تیغه دارای انحرافی است که سبب بروز مشکلاتی در افراد می شود. برای مثال انحراف تیغه بینی موجب افزایش آبریزش بینی، خرخر کردن های شبانه و نیز اختلال در عملکرد طبیعی بینی می شود. به همین دلیل افراد برای بهبود وضعیت بینی شان برای عمل بینی سپتوپلاستی اقدام می کنند.

تفاوت جراحی انحراف بینی با جراحی رینوپلاستی این است که، این جراحی در دسته جراحی های درمانی قرار می گیرد. به همین جهت تمامی شرکت های بیمه ای هزینه این جراحی را متقبل می شوند و هزینه را پرداخت می کنند. در واقع هدف از انجام جراحی انحراف بینی یا سپتوپلاستی درمانی است نه زیبایی. جراحی انحراف بینی جراحی درمانی است. جراحی بینی کج زیر مجموعه جراحی رینوپلاستی قرار می گیرد.

جراحی بینی ترمیمی

جراحی بینی ترمیمی به اصلاح مشکلات بینی که ناشی از جراحی اولیه است، می پردازد. جراحی ترمیم بینی یا رینوپلاستی ثانویه عمل شایعی است زیرا افراد بسیاری هستند که عمل بینی انجام می دهند، به پزشک با تجربه ای مراجعه نمی کنند و تنها به دلیل قیمت کمتر، پزشک نامناسبی را انتخاب می کنند و همین امر سبب می شود که بینی ایده آلی نداشته باشند و بینی با مشکلات عملکردی و ساختاری عدیده ای روبرو شود و حتی نفس کشیدن هم برای آن ها مشکل ساز گردد. توصیه می شود که یک سال صبر کنند و بعد از اینکه بینی شکل نهایی خود را گرفت، برای جراحی بینی ترمیمی مراجعه داشته باشند.


آیا من فرد مناسبی برای جراحی بینی هستم؟

بهترین گزینه ها برای انجام جراحی بینی افرادی هستند که:

  • افرادی که به بیماری های خاصی مبتلا نیستند از جمله بیماری ایدز و هپاتیت
  • افرادی که دارای مشکلات عمده ای در ناحیه بینی هستند و ضروری است که برای رفع آنها به عمل بینی دست بزنند.
  • افرادی که بینی شان دارای قوز است و نمای بدی ایجاد کرده است.
  • افرادی که پل بینی و نوک بینی شان بسیار پهن است.
  • افرادی که دارای مشکلاتی از جمله مشکلات تنفسی در ناحیه بینی هستند.
  • افرادی که دچار انحراف در ناحیه تیغه میانی بینی شان هستند.
  • افرادی که نگاه واقع بینانه ای نسبت به روند جراحی و نیز نتایج حاصله از آن دارند.

انواع مدل جراحی بینی چیست؟

قبل از جراحی بینی مهم ترین موضوعی که بین شما و پزشک جراح مورد بررسی قرار می گیرد و باید در خصوص آن تصمیم گیری کنید مدل بینی مورد علاقه تان است. با جراحی انواع مدل های بینی را می توانند ایجاد کنند که مهم ترین آن ها:

مدل بینی طبیعی

همانطور که از نام این نوع بینی برمی آید ویژگی های ظاهری بینی طبیعی بسیار به ساختار بینی های طبیعی افراد نزدیک است. برای مثال در این نوع بینی نوک بینی به سمت بالا کشید نمی شود و پل بینی بسیار صاف است. به طور کلی تغییرات محدودی در روند جراحی بینی ایجاد خواهد شد. در جراحی بینی طبیعی اولویت با بهبود شکل بینی به نحوی است که به دیگر اجزای صورت بیاید و تناسب چهره را بهبود بخشد. همچنین مشکلات عملکردی و ساختاری بینی در این نوع جراحی بهتر بهبود می یابند و جراح با محدودیت های به مراتب کمتری روبروست.

مدل بینی فانتزی

در بینی های فانتزی محدوده تغییراتی که در ناحیه بینی افراد ایجاد می شود بسیار گستره است. برای مثال نوک بینی تا زاویه ۱۰۰ تا ۱۰۵ درجه از لب فوقانی فرم دهی می شود. از سوی دیگر به دلیل اینکه نوک بینی بالا کشیده می شود، قوس و انحنای پل بینی بسیار شدید است. به همین دلیل به بینی فانتزی، بینی عروسکی نیز گفته می شود. به طور کلی سایز بینی های فانتزی بسیار کوچک است. این نوع بینی مناسب ترین گزینه برای کسانی است که صورت کوچکی دارند و استخوان صورت شان از ظرافت زیادی برخوردار است. در نتیجه بینی فانتزی را نمی توان برای هرکسی پیشنهاد داد.

مدل بینی نیمه فانتزی

در مدل بینی نیمه فانتزی مجموعه ای از ویژگی های بینی فانتزی و طبیعی در کنار هم قرار می گیرند و بینی نیمه فانتزی را تشکیل می دهند. برای مثال در بینی نیمه فانتزی پل بینی به اندازه بینی طبیعی صاف نیست اما با شدت بینی های فانتزی نیز به سمت بالا کشیده نشده است. با این که سایز بینی نیمه فانتزی به اندازه بینی های فانتزی کوچک نمی شود ولی سایز بینی طبیعی را نیز ندارد. این مدل جراحی طرفداران خاص خود را دارد و عوارض جراحی بینی فانتزی را ندارد. در حالی که بینی مشخصه های یک بینی عمل شده را به همراه خود دارد. توجه به این نکته، مهم است.

در ادامه نمونه کارهایی از قبل و بعد از عمل بینی مشاهده می کنید که به ترتیب جراحی بینی طبیعی، فانتزی و نیمه فانتزی را نشان می دهد:

جراحی بینی در آقایان
جراحی زیبایی بینی
جراحی بینی
مشاوره آنلاین دکتر سعید ظفرمند
پیج اینستاگرام دکتر سعید ظفرمند

مراحل جراحی بینی چیست؟

جراحی بینی جزو جراحی های پیچیده می باشد و نیازمند دقت بالایی است. جراح بینی مراحل مشخصی را برای انجام این جراحی دنبال می کند. شخصی که قصد انجام این جراحی را دارد تمایل به شناخت مراحل این جراحی دارد. به همین دلیل در ادامه مقاله به این مراحل اشاره می کنیم.

در این جراحی برشی در داخل سوراخ های بینی ایجاد می شود. در برخی موارد این برش در بیرون از بینی و پایین بینی ایجاد می شود. در مواردی از این روش استفاده می شود که نیاز به پیوند غضروف به نوک بینی یا تغییر شکل نوک بینی باشد. اگر احتیاج به باریک کردن بینی باشد، در کناره های بینی هم برش ایجاد می شود. به این صورت که با ایجاد برش های کوچکی در اطراف بینی، استخوان بینی شکسته شده و بینی تغییر شکل داده می شود.

بعد از اتمام جراحی در برخی موارد یک اسپلینت فلزی یا پلاستیکی بر روی بینی قرار داده می شود. به این صورت از بینی در مقابل ضربه محافظت می شود. همچنین تامپون و یا اسپلینت پلاستیکی در داخل سوراخ های بینی قرار داده می شود تا دیواره یا تیغه بینی در جای خود تثبیت شود و مجراهای بینی از یکدیگر جدا بمانند. در ادامه به صورت شماتیک به مراحل جراحی بینی را نشان می دهیم:

مرحله اول بیهوشی

قبل از جراحی بینی فرد بیهوش می شود تا در طول عمل، احساس راحتی کند. در برخی موارد خاص می توان از بی حسی موضعی استفاده نمود ولی در اکثر موارد فرد به طور کامل بیهوش می شود. برای نوع بیهوشی بهترین انتخاب ها به بیمار پیشنهاد داده می شود.

مرحله دوم ایجاد برش

رینوپلاستی به دو روش انجام می گیرد؛ باز و بسته. در روش بسته برش های ایجاد شده در داخل بینی است و مخفی است. ولی در روش باز، برش های ایجاد شده در زیر تیغه بینی می باشند. در طول این روش پوستی که بر روی استخوان بینی و غضروف بینی کشیده شده است، به آرامی برداشته می شود و ساختار بینی تغییر شکل داده می شود.

مرحله سوم تغییر ساختار بینی

بخشی از استخوان ها و غضروف بینی در بینی هایی که سایر بزرگی دارند برداشته می شود. گاهی اوقات در طول جراحی بینی، نیاز به پیوند غضروف است. در اکثر موارد از غضروف تیغه بینی کمک گرفته می شود و یا در موارد خاصی از غضروف گوش استفاده می شود.

مرحله چهارم اصلاح تیغه بینی

در صورتی که تیغه بینی کج باشد، در طول جراحی این مورد اصلاح می شود. به این ترتیب بعد از جراحی و بهبود کامل، تنفس فرد بهبود می یابد.

مرحله پنجم اصلاح نوک بینی

در صورتی که نوک بینی حالتی بزرگ و افتاده داشته باشد، نیاز است که در این مرحله به اصلاح نوک بینی پرداخت. به این ترتیب نوک بینی زاویه مناسبی با لب بالایی پیدا می کند و خوش فرم می شود.

مرحله ششم بخیه زدن بینی بعد از جراحی

زمانی که ساختار بینی شکل گرفت و نقایص برطرف گردید، پوست بینی بر روی بینی قرار می گیرد و برش های ایجاد شده بسته می شوند و بخیه زده می شود.

مرحله هفتم اسپلینت روی بینی

برای چند روز اول بعد از عمل بینی ، اسپلینت یا گچ بینی بر روی بینی قرار می گیرد تا از بینی محافظت گردد. این دوره اهمیت بالایی دارد و فرد در طی دوره نقاهت می بایست اقدامات خاصی انجام دهد. در ادامه به مراقبت های مورد نیاز در دوران نقاهت اشاره می کنیم.


جراحی بینی می تواند با بی حسی موضعی انجام گیرد یا با بیهوشی عمومی بدن صورت گیرد. انتخاب این مورد به ترجیح جراح و میزان پیچیدگی جراحی بستگی دارد. در بی حسی موضعی همان طور که از اسم آن مشخص است، آمپول بی حسی به ناحیه ی مورد جراحی تزریق شده و فرد را کمی سست می کند. ولی موجب خواب بیمار نمی شود.
بیهوشی عمومی اما از سوی دیگر با تزریق داروی بیهوشی از طریق رگ اتفاق افتاده و عدم هوشیاری فرد را به طور موقت فراهم می آورد.
بعد از جراحی بیمار به اتاق ریکاوری و احیا انتقال پیدا کرده و تحت نظر قرار می گیرد.

مراقبت های بعد از جراحی بینی چیست؟

عمل بینی جزء عمل های سخت بوده و مراقبت های بعد از جراحی بینی باید به دقت انجام گیرد. در صورتیکه اینگونه مراقبت ها به طور صحیح رعایت شود، دوره نقاهت به بهترین شیوه ممکن طی شده و نتیجه جراحی به همان صورت پیش بینی شده خواهد بود اما در صورتیکه نسبت به آنها با سهل انگاری وبی توجهی برخوردشود ، احتمال بروز مشکلات برای فرد وجود خواهد داشت. در این مقاله راجع به مسائل مختلف بعد از عمل بینی صحبت می کنیم.

بعد از جراحی بینی ، نیاز است که بیمار استراحت کرده و همواره سر خود را بالاتر از قفسه ی سینه قرار دهد. به این ترتیب از خونریزی و ورم کاهش می یابد. احتمال دارد بینی با اسپلینت هایی که در طی جراحی در بینی قرار می گیرد و موجب ورم می شود، انباشته باشد.

در اکثر مواقع بخیه های داخلی به مدت ۱ تا ۷ روز بعد از جراحی در محل باقی می مانند. همچنین برای محافظت از بینی از اسپلینت استفاده می شود.  خونریزی خفیف و ترشحات مخاط، برای چند روز بعد از جراحی یا بعد از کشیدن بخیه ها، مواردی طبیعی می باشند.

از جمله مواردی که بعد از جراحی بینی باید رعایت شوند تا از هرگونه آسیب و ضربه پیشگیری شود و به بهبود سریع تر کمک کند، به شرح زیر است:

  • برای بهبود وضعیت کبودی و التهاب اطراف بینی باید از انواع کمپرس های سرد و گرم استفاده کنید. در دو روز اولیه بعد از جراحی بینی باید از کمپرس سرد استفاده کنید. اما در روز سوم و چهارم بعد از جراحی از کمپرس گرم استفاده کنید. نحوه استفاده از کمپرس های سرد و گرم بعد از عمل بینی بدین شکل است که در روز چند بار کمپرس را روی پوست اطراف بینی قرار دهید. مدت زمان هر نوبتی که از کمپرس استفاده می کنید ۲۰ دقیقه است.
  • مراقبت های تغذیه ای جزء عوامل مهمی در تسریع روند بهبودی هستند. توصیه می شود ۵ روز تا یک هفته از غذاهای آبکی همچون سوپ و آش و انواع فرنی ها استفاده کنید. یا این که غذاها را به شکل پوره ای استفاده کنید. استفاده از غذاهایی که سفت هستند و نیازمند جویدن زیاد هستند موجب می شوند میزان تحریکات در ناحیه عضلات صورت و عضلات اطراف بینی افزایش داشته باشد. در نتیجه میزان خونریزی افزایش خواهد داشت. استفاده از غذاهای آبکی به منظور کاهش میزان خونریزی و افزایش سرعت بهبودی توصیه می شود.
  • نحوه خوابیدن بعد از جراحی بینی: در روزهای ابتدایی که احتمال خونریزی از بینی وجود دارد باید به شکلی بخوابید که این احتمال کاهش پیدا کند. بنابراین در هنگام استراحت دو بالش را روی هم قرار دهید و زیر سرتان بگذارید. در این نحوه از خوابیدن که سر بالاتر از سطح بدن قرار گرفته است امکان خونریزی از بین می رود. از سوی دیگر نباید به نواحی بینی فشاری وارد شود. در نتیجه صورت و بینی هیچ تماسی با بالش زیر سر نداشته باشد. بنابراین به نحو طاق باز بخوابید و صورت شما به سمت سقف باشد.
  • محل خوابیدن بعد از عمل بینی: برای اینکه احتمال آسیب وارد شدن به بینی کاهش پیدا کند بهتر است که در محلی خلوت و کنج اتاق بخوابید. برای مثال در محلی بخوابید که میزان رفت و آمد در آن وجود ندارد. مثلاً یک اتاق به خود اختصاص بدهید که صرفاً برای کمک به شما وارد آن اتاق شوند. از سوی دیگر در بالا سر شما روی دیوار تابلویی نصب نشده باشد یا گلدان و وسایل تزئینی قرار نگرفته باشد. زیرا که احتمال سقوط آن ها روی صورت شما وجود دارد. در نتیجه می تواند عاملی در جهت از بین رفتن نتیجه جراحی و بروز مشکلات جدی تر باشد.
  • در وضعیت استراحت هرگز از گوشی موبایل استفاده نکنید و آن را در برابر صورت تان قرار ندهید. زیرا که احتمال دارد از دست تان رها شود و روی بینی تان فرود بیاید. این حادثه می تواند منجر به خونریزی شود.
  • کتاب خواندن نیز در دوره بهبودی باید به نحو درستی انجام شود. برای مثال برای مطالعه کتاب، سرتان را به مدت طولانی پایین نیندازید. بهتر است تا اتمام روند بهبودی اولیه کتاب خواندن را کنار بگذارید و در روز های آتی مدت زمان کوتاه تری کتاب بخوانید.

  • از انجام فعالیت های ورزشی سنگین مانند ایروبیک و دویدن خودداری کنید.
  • تا زمانی که بانداژ روی بینی قرار دارد، از دوش گرفتن بپرهیزید و به جای آن از وان برای استحمام بهره گیرید.
  • هوا را از بینی خود خارج نکنید.
  • غذاهای حاوی فیبر زیاد مصرف کنید. برای مثال میوه ها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از یبوست پیشگیری شود. در صورت یبوست، بیمار فشار زیادی را به ناحیه سر و بینی وارد آورده و این مورد برای ناحیه جراحی و بخیه ها به هیچ عنوان مناسب نمی باشد.
  • صورت خود را خیلی حرکت نداده برای مثال از خندیدن و لبخند زدن بپرهیزید.
  • هنگام مسواک زدن، خیلی با ملایمت رفتار کرده تا فشار بیش از حدی به بینی وارد نشود.
  • از لباس های دکمه دار استفاده کنید. به هیچ عنوان از لباس هایی که بدون دکمه بوده و از قسمت سر باید بپوشید، استفاده نکنید.
  • همچنین به مدت ۴ هفته از عینک آفتابی یا ذره بینی استفاده نکنید. استفاده از ضد آفتاب spf 20 مخصوصاً بر روی بینی مورد بسیار مهمی می باشد.
  • از پاف های بینی و اسپری ها طبق تجویز پزشک تا مدت زمان معین استفاده شود. استفاده از پماد آنتی بیوتیک برای جلوگیری از خشکی بینی تجویز می گردد. مجرای بینی به دلیل تورم ناشی از جراحی به مدت حداقل دو هفته مسدود می باشد و تنفس از بینی قدری مشکل است. وجود یک دستگاه بخور در اتاقی که فرد می خوابد می تواند تنفسی راحت از راه دهان را برای وی فراهم کند.

موارد ممنوعه در اولین هفته بعد از جراحی بینی چیست؟

تمام بایدها و نبایدهای بعد از جراحی بینی را جدی بگیرید. به هیچ عنوان در بینی خود ندمید. در صورت دمیدن در بینی بافت بینی آسیب می بیند. هنگام عطسه کردن دهان خود را باز نگاه دارید. از بلند کردن کودکان و نوزادان خودداری کنید زیرا همین مورد هم می تواند موجب آسیب به بینی شود. در طول هفته اول بعد از عمل احتمال حداقل یک بار ضربه به بینی وجود دارد. این مورد می تواند موجب درد شود ولی مشکلی ایجاد نمی کند مگر اینکه ضربه شدید باشد. حمام بعد از عمل بینی نباید طوری باشد که گچ بینی خیس شود.

حمام با کمک یک فرد دیگر و در وان اشکالی ندارد ولی از دوش گرفتن پرهیز شود. از سیگار کشیدن یا در معرض دود سیگار قرار گرفتن تا یک ماه پرهیز شود زیرا می تواند روند بهبود را به تاخیر بیندازد. همچنین از مصرف نوشیدنی های الکلی در هفته اول بعد از جراحی خودداری شود زیرا احتمال خونریزی را بالا می برد.

ممنوع

حدوداً ۶ تا ۸ هفته زمان می برد تا استخوان های بینی به طور کامل بهبود یابند. فعالیت های خود را به مرور افزایش داده و به هیچ عنوان بیش از حد به خود فشار نیاورید. فعالیت شدید بدنی وانجام ورزشهای سنگین تا ۱۲ هفته بعد از جراحی نباید انجام گیرد و بعد از آن هم با مشورت پزشک معالج از سر گرفته شود.


هزینه جراحی بینی چقدر است؟

هزینه جراحی بینی

هزینه ای که برای انجام انواع جراحی بینی دریافت می شود بر اساس معیارهای مختلفی تعیین می شود. بنابراین همچون سایر جراحی ها تعرفه ثابتی ندارد و باید بسیاری از عوامل مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان هزینه جراحی بینی را  به مراجعین اعلام کرد. همچنین در مواردی که گرفتگی بینی یا پولیپ بینی یا سینوزیت مزمن هم نیاز به درمان داشته باشد، هزینه ها افزایش می یابد. مهم ترین عواملی که در تعیین هزینه نقش دارند:

  • میزان تخصص و مهارت پزشک جراح
  • گستره مشکلات و پیچیدگی روند جراحی بینی
  • انواع ابزارآلات و موادی که در روند جراحی مورد استفاده قرار می گیرد
  • محل جغرافیایی مطب یا مرکز زیبایی ای که بدان مراجعه می کنید: طبیعی است که هزینه در شهر تهران نسبت به سایر شهرها بیشتر است. زیرا که در پایتخت انواع امکانات پزشکی وجود دارد و بهترین متخصصین و جراحان در این شهر به طور متمرکز فعالیت های زیبایی و جراحی های مختلف انجام می دهند.

به همین دلیل تنها راهی که امکان آگاهی از هزینه را فراهم می کند مراجعه شما به مطب بهترین جراح بینی است. زمانی که شما به جراح بینی مراجعه می کنید وی براساس معاینات و بررسی های اولیه بینی شما، از میزان پیچیدگی روند عمل بینی شما آگاه خواهد شد و در ادامه با لحاظ کردن بسیاری از موارد می تواند هزینه های تقریبی را به شما اعلام کند.


سوالات متداول جراحی بینی

کلام آخر و جمع بندی!

در بخش های مختلفی که در این مقاله آمد تلاش مان بر این بود که بتوانیم به طور مبسوط و گسترده به انواع موضوعاتی که در زمینه جراحی بینی مطرح می شود بپردازیم. توصیه می کنیم در صورتی که علاقه مند هستید برای این جراحی اقدام کنید در ابتدا با مشاهده نمونه کارهای عمل بینی پزشک های مختلف، بهترین و مناسب ترین جراح را بیابید. سپس به مطب وی مراجعه کرده و تمامی مشاوره های لازم را از وی دریافت کنید. در مورد هزینه های جراحی بینی و اقدامات قبل و مراقبت های بعد از جراحی از وی کمک بخواهید.

در نهایت با بررسی جنبه های مختلف این جراحی از جمله مزایا، معایب و عوارض جراحی بینی تصمیم نهایی خود را مبنی بر انجام یا عدم انجام این جراحی اتخاذ کنید. همواره به متقاضیان این جراحی محبوب پیشنهاد می شود که تمامی جوانب را بررسی کنند و سپس برای جراحی اقدام کنند. زیرا بعد از جراحی دیگر پشیمانی فایده ای ندارد.

منابع:


https://smithent.com.au

https://www.drzafarmand.com/wp-content/uploads/2024/02/logo2.webp
دکتر سعید ظفرمند

جراح ومتخصص گوش و حلق  بینی و آندوسکوپی پیشرفته بینی و سینوس و جراح پلاستیک بینی وصورت با همکاری علمی و آموزشی با دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و آزاد اسلامی.

11 thoughts on “عمل جراحی بینی محبوب ترین عمل در ایران!

  1. حیدری - آذر ۲۷, ۱۳۹۷ در ۱۲:۵۸ ب٫ظ

    سلام آقای دکتر خسته نباشید من پولیپ بینی دارم می خوام ببینم می تونم همراه با عمل بینی، پولیپ رو هم عمل کنم؟

    پاسخ
    • drzafarmand - دی ۵, ۱۳۹۷ در ۸:۴۷ ق٫ظ

      اگر پولیپ در حد وسیعی وجود داشته باشد و سینوس های متعددی را درگیر کرده باشد ، بهتر است همزمان عمل پلاستیک بینی انجام نشود. اول جراحی بر روی سینوس انجام شود و سه ماه بعد جراحی بر روی بینی انجام شود. ولی اگر درگیری خیلی محدود است و یک تا دو سینوس گرفتار هستند می توان همزمان با جراحی بینی سینوس ها را هم درمان کرد.

      پاسخ
  2. نازی حمیدی - آذر ۲۷, ۱۳۹۷ در ۱:۰۲ ب٫ظ

    دکتر وااااقعا خواستم ازتون تشکر کنم می دونم سرتون شلوغه ولی خواستم بابت جراحی که برام انجام دادین تشکر کنم واقعا راضی ام

    پاسخ
    • drzafarmand - آذر ۲۹, ۱۳۹۷ در ۹:۴۶ ق٫ظ

      🙏🙏🌸

      پاسخ
  3. sanaee - اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۰ در ۸:۰۲ ق٫ظ

    جراحی بینی درد داره؟ من از دردش خیلی می ترسم

    پاسخ
    • دکتر سعید ظفرمند - اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۰ در ۸:۰۳ ق٫ظ

      در طول جراحی بیهوش هستید بعد از اون هم مسکن دریافت می کنید نگران نباشید

      پاسخ
  4. مریم اسلامی - اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۰ در ۸:۰۲ ق٫ظ

    سلام دکتر ظفرمند عزیز من بینی مو سال پیش عمل کردم پیش خودتون واقعا عالی شده خواستم تشکر کنم

    پاسخ
    • دکتر سعید ظفرمند - اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۰ در ۸:۰۳ ق٫ظ

      سلام خانم اسلامی خوشحالم اینو می شنوم

      پاسخ
  5. محدثه - مهر ۱, ۱۴۰۰ در ۶:۳۴ ق٫ظ

    دکتر الان هزینه عمل چه قدره؟

    پاسخ
    • دکتر سعید ظفرمند - مهر ۱۲, ۱۴۰۰ در ۹:۲۴ ق٫ظ

      با سلام. لطفا برای اطلاع از هزینه های عمل بینی با مطب تماس بگیرید.
      ۰۲۱-۸۸۶۳۶۶۴۱-۸۸۶۳۶۶۰۴

      پاسخ
  6. نازنین - آبان ۹, ۱۴۰۱ در ۳:۱۸ ب٫ظ

    سلام آقای دکتر میخواستم بدونم در دوران بارداری هم میشه جراحی بینی انجام داد؟

    پاسخ

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۴۵ دقیقه
تماس سریع