محدودیت های جراحی بینی

هر نوعی از جراحی زیبایی دارای محدودیت هایی است که باید به آن توجه کنید. جراحی بینی یا رینوپلاستی هم محدودیت هایی دارد که در این مقاله قصد داریم به آن ها اشاره کنیم. رینوپلاستی یک روش جراحی ظریف و پیچیده است که نیازمند مهارت و توانایی جراح و مراقبت های بیمار است. بینی مانند یک عضو سه بعدی از پازل است که می تواند به تغییر شکل، تغییر سایز و بهبود تقارن صورت کمک کند.

از جمله سو تفاهم هایی که وجود دارد این است که می توان بینی را به هر شکلی در آورد و یا اینکه می توان یک شکل دلخواه برای بینی همانند عکس های روی مجله ها دراورد. در واقع جراح باید ساختار بینی را بررسی کند و مشکلات زمینه ای را تشخیص دهد و سپس به ساخت شکلی مناسب برای بینی متناسب با دیگر اجزای صورت بپردازد. جراح بینی باید بررسی کند که چه شکلی برای بینی فرد مناسب و امکان پذیر است.

محدودیت های جراحی بینی

انواع محدودیت های عمل بینی

مراقبت های مناسبی باید بعد از جراحی بینی به عمل آید تا منجر به تضعیف غضروف بینی و برداشتن بیش از حد بافت بینی نشود.

جراح رینوپلاستی نیاز به بررسی پوست بینی و شکل اولیه بینی و شکل دلخواه بیمار دارد.

نوع پوست بینی و سن بیمار باید بررسی شود تا بهترین گزینه برای جراحی انتخاب شود. همیشه آسان نیست که میزان تغییر بعد از جراحی به درستی پیش بینی شود. بیماران مختلف به اشکال مختلفی روند ترمیم را طی می کنند. همچنین مدت زمان لازم جهت ترمیم برای بیماران متفاوت است. نوع پوست بینی در جراح بینی تاثیر زیادی دارد.

اینکه محدودیت های جراحی بینی را بشناسید اهمیت بالایی دارد. با جراحی بینی تا حد مشخصی می توان شکل بینی و آناتومی آن را تغییر داد زیرا ساختار بسیار حساسی دارد. برای مثال بینی از اجزای مختلفی ساخته شده است که شامل غضروف و استخوان ها است و در اشکال مختلفی وجود دارد. بینی از بافت های نرمی تشکیل شده است که دو مجرای بینی را از یک دیگر جدا کرده و و از آن ها حفاظت می کند. این اجزای بینی بسیار پیچیده و حساس هستند و هر تغییری روی آن ها باید با دقت بالایی انجام شود. غضروف های بینی حالتی الاستیک و سفت و سخت دارند و استخوان بینی شکننده است. همچنین محدودیت هایی در جراحی و بحث تکنیکی جراحی وجود دارد که توانایی جراح در تغییر شکل بینی را تحت تاثیر قرار می دهد.

همچنین این نکته را باید به خاطر داشته باشید که نمی توان پوست روی بینی را به طور کامل کشید یا کوچک کرد. جراح می تواند نوک بینی را کوچک کند و موقعیت آن را تغییر دهد ولی موقعیت پوست بینی هم باید در نظر گرفته شود. پوست روی بینی تا حد مشخصی می تواند جمع گردد. تغییر روی بخشی از بینی می تواند روی اجزای دیگر بینی تاثیر بگذارد. بنابراین باید این نکته را در نظر داشت.

تکنیک های رینوپلاستی نوین به نحوی است که عملکرد بینی را تحت الشعاع قرار ندهد. در برخی موارد بینی هایی که از سمت بیرون پیچ خورده اند، از سمت داخل مسدود شده اند. اگر تیغه بینی پیچ بخورد، رینوپلاستی با سپتوپلاستی انجام می شود. این جراحی با نام سپتورینوپلاستی شناخته می شود و به منظور صاف کردن تیغه بینی در هر دو سمت داخل و بیرون بینی است. به این ترتیب تنفس و ظاهر بینی بهبود پیدا می کند.

این امکان وجود دارد که بتوان بینی پیچ خورده را که نوک بینی ضعیفی دارد و مجاری بینی و نوک بینی افتاده است، بهبود بخشید. مجاری بینی که ضعیف شده اند ممکن است روی تنفس فرد تاثیر منفی بگذارند. به همین منظور ظاهر بینی بعد از جراحی با تکنیک درست بهبود می یابد و انسداد های بینی رفع می گردند و می توان به تغییر شکل نوک بینی و مجاری بینی کمک کرده و نوک بینی را بالا کشید.

https://www.drzafarmand.com/wp-content/uploads/2024/02/logo2.webp
دکتر سعید ظفرمند

جراح ومتخصص گوش و حلق  بینی و آندوسکوپی پیشرفته بینی و سینوس و جراح پلاستیک بینی وصورت با همکاری علمی و آموزشی با دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و آزاد اسلامی.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
avatar
دکتر سعید ظفرمند جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی
سلام خوش آمدید. چطور میتونم کمکتون کنم ؟
06:38
تماس سریع