حقایقی درباره انسداد و گرفتگی بینی بعد از عمل
انسداد و گرفتگی بینی بعد از عمل یکی از مواردی است که بعد از جراحی بینی افراد به طور متداول از آن شکایت دارند. به طور کلی اکثر بیماران تقریبا بلافاصله پس از جراحی بینی انسداد و گرفتگی بینی را گزارش می کنند که می تواند تنفس آزادانه از طریق بینی را دشوار یا ناراحت کند. امروز می خواهیم در این مطلب در مورد انسداد و گرفتگی بینی بعد از عمل بینی، از جمله اینکه چه مدت ممکن است طول بکشد و چه مواردی را باید رعایت کنید، بپردازیم.
دلایل گرفتگی بینی بعد از جراحی
جراحی زیبایی بینی برای بهبود مشکلات زیبایی بینی و همچنین عملکردی انجام میشود. هدف از انجام جراحی این است که بینی ایجاد شود که خوشایند و متناسب به نظر برسد اما همچنان جریان هوای معمولی را فراهم کند. بهتر است توجه داشته باشیم کاملا طبیعی است که بیماران پس از جراحی بینی دچار گرفتگی و مشکلات تنفسی شوند. بنابراین نباید نگران باشید زیرا این مشکل به مرور زمان برطرف می شود
بیشتر موارد انسداد بینی ناشی از تورم و التهاب میباشد که بسیار طبیعی و از عوارض جانبی مورد انتظار جراحی بینی است. اغلب این مشکل را می توان با داروهای تجویزی و یک شستشوی ساده با نمک حل کرد. دوره نقاهت اولیه معمولا دو هفته است، ولی بیماران باید انتظار داشته باشند، تورم را حداقل برای چندین ماه را داشته باشند به ویژه در جراحی بینی گوشتی. ممکن است بهبودی کامل پس از جراحی بینی یک سال طول بکشد.
یکی دیگر از دلایل گرفتگی بینی ممکن است در اثر سفت شدن خون و مخاط باشد. این اتفاق میتواند تا حدی یا به طور کامل جریان هوا را از طریق حفره بینی مسدود نماید. این گرفتگی میتواند تنفس را دشوار کند و بیمار را مجبور به تنفس از طریق دهان کند. با این حال، حتی از فین کردن بعد از عمل بینی به ویژه در هفته اول پس از جراحی، به طور کامل اجتناب کنید. گاهی اوقات، حتی پس از رفع التهاب و تورم، بیمار ممکن است همچنان با درجاتی از انسداد و گرفتگی بینی مواجه شود. ممکن است. بدشکلی آناتومیکی قبل از جراحی وجود داشته باشد یا در طول خود عمل به دلیل انجام جراحی پیش فرد غیر متخصص ایجاد شده باشد. در این موارد، به بهترین جراح بینی با تجربه، مراجعه کنید.
دلایل گرفتگی بینی در حالت کلی
همانطور که پیشتر اشاره کردیم بعد از جراحی بینی، ممکن است برخی افراد با گرفتگی بینی مواجه شوند. این گرفتگی ممکن است به صورت موقت یا دائمی باشد و میتواند به عوامل مختلفی برگردهد. در زیر، برخی از دلایل مشترک گرفتگی بینی پس از جراحی بینی را بررسی میکنیم:
ورم بعد از عمل بینی:
پس از جراحی بینی، ورم در ناحیه بینی ممکن است رخ دهد. این ورم ممکن است باعث فشار و تنگی در ناحیه بینی شود و به گرفتگی بینی منجر شود. به بیانی دیگر ورم پس از جراحی بینی بیشترین تاثیر را بر روی گرفتگی بینی دارد. ورم معمولاً به عنوان یک واکنش طبیعی بدن به جراحی در ناحیه بینی رخ میدهد و میتواند شدت و مدت زمان متفاوتی داشته باشد. ورم ناشی از جراحی بینی ممکن است باعث افزایش فشار و تنگی در ناحیه بینی شود. این فشار میتواند منجر به ایجاد گرفتگی و احساس ناراحتی شود. همچنین ممکن است تاثیر تاثیری بر روی تنظیم جریان خون در ناحیه بینی داشته باشد. این میتواند باعث محدود شدن جریان خون و ایجاد گرفتگی شود.
کوچک شدن بیش از اندازه سوراخ بینی:
کوچک شدن بیش از حد سوراخ بینی (ناف) پس از جراحی بینی میتواند یکی از عواملی باشد که به گرفتگی بینی منجر میشود. وقتی سوراخ بینی به طور غیر طبیعی کوچک میشود، میزان جریان هوا از طریق بینی کاهش مییابد و ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی مانند گرفتگی بینی شود. به طور کلی سوراخ بینی به عنوان مسیر اصلی برای جریان هوا به وارد شدن به دستگاه تنفسی استفاده میشود. هنگامی که سوراخ بینی به طور غیرطبیعی کوچک میشود، جریان هوا محدود میشود و به سختی از طریق بینی عبور میکند. این میتواند باعث ایجاد گرفتگی و احساس ناراحتی در ناحیه بینی شود. همچنین کوچک شدن سوراخ بینی میتواند باعث ایجاد فشار در داخل ناحیه بینی شود. این فشار میتواند به گرفتگی بینی منجر شود و احساس ناراحتی و تنگی در ناحیه بینی را ایجاد کند.
سرماخوردگی بعد از جراحی بینی
سرماخوردگی پس از جراحی بینی میتواند تاثیر مستقیمی بر روی گرفتگی بینی داشته باشد. زیرا سرما خوردگی میتواند منجر به تورم و التهاب ناحیه بینی شود که به نوبه خود میتواند گرفتگی بینی را تشدید کند. سرماخوردگی باعث تورم و التهاب سیستم تنفسی میشود. این عوارض میتوانند به ناحیه بینی نیز گسترش یابند و تورم و التهاب در ناحیه بینی را افزایش دهند. این ممکن است باعث ایجاد یا تشدید گرفتگی بینی شود. همچنین سرماخوردگی میتواند منجر به ضعف سیستم ایمنی شود و خطر عفونت در ناحیه بینی را افزایش دهد. عفونت ممکن است باعث تشدید التهاب و تورم شود و گرفتگی بینی را بدتر کند.
عمل بینی توسط دکتر ظفرمند
روش تشخیص گرفتگی بینی بعد از عمل بینی
تشخیص گرفتگی بینی پس از عمل بینی معمولاً توسط پزشک انجام میشود. در ابتدا ممکن است پزشک شما براساس علائمی که توصیف میکنید و با بررسی وضعیت بینی شما، تشخیص گرفتگی بینی را بررسی کند. وی ممکن است ناحیه بینی را بررسی کند و به دنبال تورم، التهاب، تنگی مسیر هوایی و نواحی کوچکتر یا بزرگتر از حد معمول در ناحیه بینی باشد.
همچنین ممکن است پزشک اقدام به سی تی اسکن و یا آندوسکوپی بینی کند. به طور کلی انجام آزمایشهای عملکرد تنفسی میتواند به پزشک کمک کند تا درجه تنگی مسیر هوایی و تأثیر آن بر عملکرد تنفسی شما را ارزیابی کند.
چگونه گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی را درمان کنیم؟
برای بسیاری از افراد، یکی از ناراحت کننده ترین یا آزاردهنده ترین احساسات در حین ریکاوری جراحی بینی، گرفتگی بینی است. البته این کار نیاز به درمان ندارد چون اغلب طبیعی است و با بهبودی شما برطرف می شود. ولی راهکارهای برای تسریع بهبودی و احساس بهتر در دوره ی نقاهت وجود دارد.
همانطور که بینی شما بهبود می یابد، تورم می تواند مجاری بینی را محدود کند و تنفس از طریق بینی را دشوار کند. برای بیماران مهم است که به یاد داشته باشند، اگرچه ممکن است احساس کنند بینی شما پر شده است، اما انسداد ناشی از بافت های متورم است نه احتقان یا مخاط واقعی. بیماران برای جلوگیری از آسیب دیدن ساختارهای ترمیم بینی و به خطر افتادن نتایج آن، حداقل تا ۲ تا ۳ هفته پس از جراحی بینی یا تا زمانی که جراح بینی توصیه می کند، اقدام به فین کردن نکنند. درعوض، بیماران ممکن است با استفاده از یک اسپری سالین (آب نمک) از احتقان جراحی بینی تسکین پیدا کنند. به طور متوسط، بیماران می توانند انتظار داشته باشند که تنفس از طریق بینی پس از جراحی بینی بعد از ۱ تا ۳ هفته راحت تر باشد، اگرچه برخی از بیماران ممکن است برای چندین ماه احساس احتقان بینی داشته باشند
همچنین در این دوران بهبودی رژیم غذایی بسیار مهم است سعی کنید از خوردن غذاهای شور و تند خودداری کنید زیرا باعث التهاب و تورم بیشتر می شود و بهبودی شما را به عقب می اندازد.
سوالات متداول
نتیجهگیری
در این مقاله به بررسی انسداد و گرفتگی بینی بعد از عمل پرداختیم تا با آگاهی کامل از این موضوع و بررسی وضعیت اقدام به درمان این عارضه کنید.